Tomáš Klus na Lodenici dvakrát pridával a podporil ruské punkerky

01.09.2012 Piešťany

Piešťany 1. septembra (TASR) – Vystúpenie strieborného českého slávika Tomáša Klusa bolo jedným z vrcholov piatkového (31. 8.) večerného programu na 14. ročníku hudobného festivalu Lodenica v Piešťanoch. Bývalý juniorský majster Európy v modernom päťboji, v súčasnosti však najmä výborný muzikant, šoumen a improvizátor, dostal do varu predovšetkým nežnejšiu časť Lodenice.

Samotný Klus, ktorý mal na Lodenici premiéru, bol prekvapený, s akou odozvou sa jeho vystúpenie v Piešťanoch stretlo. Okrem skvelého koncertu, za ktorý ho diváci dvakrát „vytiahli“ zo zákulisia, podporil Klus i nedávno uväznené členky ruskej punkovej skupiny Pussy Riot. „Dva roky za dve minúty punku, to je aj na mňa príliš veľa,“ okomentoval Klus za obrovského aplauzu publika kroky ruských úradov.

V záverečnej „pridávačke“ už iba improvizoval, jeho slová však vyvolali medzi početným ženským a dievčenským publikom vlnu nadšenia. „Keď budem mať družku, nebude to ani Češka, ani Ruska, ale Slovenka,“ zakončil svoje vystúpenie Klus.

V piatkovom večernom programe na Lodenici vystúpili skupiny Ploštin Punk, Hop Trop, Allan Mikušek, bratia Nedvědi, Viera Martinová a po polnoci dostala asi 7000 divákov do varu skupina Čechomor. Ako výborný ťah sa ukázalo postavenie obrovského prístrešku s kapacitou 5000 divákov priamo pred hlavnou Lodenica arénou. Počasie tohtoročnej Lodenici totiž príliš nepraje, no vďaka megaprístrešku si mohla piatkový program väčšina divákov vychutnať v suchu.

Program dnešného záverečného dňa festivalu otvorí o 15.00 hodine skupina Veslári, po nej sa postupne predstavia Wabi Daněk, Robert Křesťan a Druhá tráva, Bukasový masív, Zuzana Smatanová, Petr Spálený a vrcholom tohtoročnej rozlúčky s letom v Piešťanoch bude vystúpenie legendárneho Chrisa Normana.
 
 
 
 

Vyberte región